Algemene Voorwaarden Future Legal
1. Future Legal is de handelsnaam van Luctor et Emergo B.V
te Apeldoorn, ingeschreven bij de kamer van koophandel onder nummer 91771072,
waaronder de advocatenpraktijk wordt beoefend door mr. A.F.J. Huigens, hierna genoemd
"het advocatenkantoor."
2. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere opdracht, daaronder begrepen een gewijzigde, aanvullende of vervolgopdracht, die wordt gegeven aan het advocatenkantoor of de daarmee samenwerkende (rechts)personen. En deze algemene voorwaarden worden ook bedongen ten behoeve van (rechts)personen die bij de uitvoering van een opdracht worden ingeschakeld, zoals medewerkers, al dan niet in dienstbetrekking.
3. Alle opdrachten worden geacht te zijn verstrekt en aanvaard door het advocatenkantoor. In afwijking van de artikelen 7:404, 7:407 lid 2 en 7:409 van het Burgerlijk Wetboek zijn de (rechts)personen die voor of ten behoeve van het advocatenkantoor (al dan niet in dienstbetrekking) werkzaam zijn, niet persoonlijk gebonden of aansprakelijk aan de opdracht en die eindigt dan ook niet van rechtswege bij overlijden, ook niet indien het de bedoeling is dat een opdracht feitelijk door een bepaalde persoon wordt uitgevoerd.
4. De opdracht aan het advocatenkantoor houdt mede de bevoegdheid in om namens opdrachtgever overeenkomsten met derden te sluiten, zoals tolk/vertalers, praktijkondersteuners, hulppersonen, onderaannemers etc. De aansprakelijkheid van het advocatenkantoor voor tekortkomingen van deze derden strekt in geen geval verder dan waartoe de betrokken derde in een bepaald geval aan het advocatenkantoor strikt genomen gehouden is aan werkzaamheid te verrichten.
5. De opdrachtgever vrijwaart het advocatenkantoor tegen alle aanspraken van derden, de kosten van juridische bijstand daaronder begrepen, die op enigerlei wijze samenhangen met of voortvloeien uit de opdracht met opdrachtgever.
6. Tenzij schriftelijk anders is overeengekomen zal het honorarium worden vastgesteld, aan de hand van de gewerkte uren vermenigvuldigd met het (jaarlijks te indexeren) uurtarief zoals dat door het advocatenkantoor in de opdrachtbrief/offerte zal zijn overeengekomen. Daarnaast zullen de ten behoeve van de cliënt betaalde kosten c.q. verschotten in rekening worden gebracht. Over het honorarium en de verschotten is BTW verschuldigd. Het advocatenkantoor kan altijd een voorschot in rekening brengen voor verrichtte, te verrichten werkzaamheden en betaalde en/of te betalen verschotten.
7. Honorarium, verschotten en BTW worden periodiek door middel van een declaratie in rekening gebracht. De contractuele vervaltermijn van facturen is dertig dagen gerekend vanaf de declaratiedatum.
8. Bij overschrijding van genoemde betalingstermijn is de opdrachtgever van rechtswege in verzuim en met onmiddellijke ingang vertragingsrente verschuldigd gelijk aan de wettelijke (handels)rente.
9. Indien het advocatenkantoor invorderingsmaatregelen treft tegen de opdrachtgever dan is de opdrachtgever op grond van art.6:96 lid 2 sub c BW eveneens verschuldigd tot vergoeding van de buitengerechtelijke kosten voor die invorderingsmaatregelen verschuldigd, van minimaal 15% berekend over het saldo van de openstaande declaraties en van tenminste € 500,--.
10. Klachten over een declaratie dienen schriftelijk binnen 30 dagen na de declaratiedatum te worden ingediend bij het advocatenkantoor. Indien niet binnen 30 dagen schriftelijk een klacht is ingediend bij het advocatenkantoor, dan wordt de declaratie geacht te zijn aanvaard.
11. Indien zich bij de uitvoering van de opdracht een gebeurtenis voordoet, die tot aansprakelijkheid van het advocatenkantoor leidt, dan is de aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat onder de aansprakelijkheidsverzekering van het advocatenkantoor wordt uitgekeerd, vermeerderd met het eigen risico. Indien om welke reden dan ook geen uitkering krachtens deze verzekeringen mocht plaatsvinden, is iedere aansprakelijkheid beperkt tot het aan het advocatenkantoor in de desbetreffende zaak in het desbetreffende jaar door de opdrachtgever betaalde honorarium met een maximum van € 10.000,=.
12. Een vordering tot schadevergoeding op het advocatenkantoor vervalt indien deze niet binnen een jaar nadat de schade is ontdekt of redelijkerwijs ontdekt had kunnen worden bij de bevoegde rechter aanhangig is gemaakt.
13. Het advocatenkantoor zal bij de uitvoering van de opdracht de vertrouwelijkheid van de relatie met opdrachtgever zo goed als mogelijk waarborgen, met dien verstande dat de opdrachtgever hierbij toestemming verleent om bij de communicatie gebruik te maken van email en zijn/haar gegevens ter kennis te brengen van behandelaar(s) dan wel door het advocatenkantoor in te schakelen hulppersonen of onderaannemers.
14. Het advocatenkantoor is op grond van geldende wet- en regelgeving verplicht de identiteit van opdrachtgever vast te stellen en van ongebruikelijke transacties van opdrachtgever onder omstandigheden bij de autoriteiten melding te doen, zonder de opdrachtgever daarvan in kennis te mogen stellen. De opdrachtgever bevestigt hiermee bekend te zijn en voor zover nodig daarvoor zijn toestemming te geven.
15. Op de rechtsverhouding tussen het advocatenkantoor en de opdrachtgever is Nederlands recht van toepassing, waarbij geschillen tussen opdrachtgever en het advocatenkantoor uitsluitend aan de bevoegde rechter te Zutphen kunnen worden voorgelegd. Klachten over de dienstverlening dienen conform het klachtenreglement van het advocatenkantoor te worden voorgelegd aan het advocatenkantoor, dan wel de Geschillencommissie Advocatuur.
16. Deze algemene voorwaarden zijn in meerdere talen beschikbaar. Ingeval van een geschil over de inhoud of strekking van deze algemene voorwaarden, zal uitsluitend de Nederlandse tekst en de betekenis daarvan bindend zijn.
2024(c)futurelegal
